IV Simpozijum iz Kontaktologije - Hotel Crown Plaza

Ogranizacioni odbor četvrtog Simpozijuma iz Kontaktologije, zahvaljuje svim učesnicima (200) oftalmologa na ucešću. Zahvaljujemo svim sponzorima koji su omogućili ovaj sastanak, svim predavacima i redovnim članovima COLSS-a.

Hotel Crown Plaza bio je odlično mesto za razmenu znanja i druženje među kontaktolozima. Dobra energija i entuzijazam sa ovog sastanka, daje nam podstrek za organizovanje novih simpozijuma.

 

 

 

45 ECLSO Kongres, Izmir 16-17.10.2015

Na 45 ECLSO Kongresu, koji je održan u Izmiru 16-17 oktobra bilo je prisutno 12 clanova naseg Drustva.U prelepom ambijentu Swissotel Ephesus Convetion Centra, imali smo priliku da razmenimo iskustava sa kolegama iz Evrope i SAD, da se upoznamo sa najnovijim dostignućima iz oblasti kontaktologije.Prim mr.dr Valentina Dimitrijevic Milovanovic bila je predsedavajuci na sesiji: Soft lens Track-Taking soft lens fitting a level higher, zajedno sa Dr Ursulom Vogt iz Londona.Dr Katarina Jankovic Terzic predstavila je svoj rad e Posterom: Microbiological  analysis of samples of lens care solution in reusable soft contact lens trial sets.

 

 

 

CLAO, TORONTO 12-14. jun 2014

Contact Lens Association of Ophthalmologists (CLAO), TORONTO 12-14. jun 2014

 

 

 

III simpozijum iz kontaktologije, 23.05.2014 Beograd, hotel CROWN PLAZA

23. maja 2014 godine u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, održan je Treći Simpozijum iz kontaktologije sa međunarodnim ucešćem-Savremeno o kontaktnim sočivima. Sastanak je otvorila predsednica Uduženja oftalmologa kontaktologa COLSS prim. mr. dr Valentina Dimitrijević Milovanović. Program je činilo 13 stručnih visoko specijalizovanih predavanja iz kontaktologije koja su prezentovali eminentni oftalmolozi kontaktolozi naše zemlje i dva predavača po pozivu iz Evropskog udruzenja ECLSO.

Predavanja u tri sesije obuhvatila su teme iz oblasti dečje kontaktologije, novina o mekim kontaktnim sočivima i mogućim komplikacijama kao i indikacije i mogućnosti RGP kontaktnih sočiva u savremenoj kontaktologiji.

Tokom Simpozijuma organizovana je i humanitarna akcija za pomoć postradalima u poplavama. Prikupljeni prilog uplaćen je na račun Crvenog Krsta Srbije.

 

 

 

II Simpozijum iz kontaktologije, Beograd. 18. maj 2012.

18. maja 2012 u hotelu M Best Western u Beogradu održan je II simpozijum iz kontaktologije sa međunarodnim učešćem "KONTAKTNA SOČIVA DANAS". Simpozijum je otvorila predsednica COLSS-a prim. mr. sci. dr. Valentina Dimitrijević. Specijalni gosti predavači bili su Dr Rene Mely predsednik Evropskog Udruženja ECLSO i Prof dr Christina Grupcheva.

Domaći i strani predavači međunarodnog renomea dali su simpozijumu jedinstvenost i veliku mogućnost sticanja novih znanja iz kontaktologije. Kroz svoja predavanja izneli su savremene stavove o fitovanju kontaktnih sočiva kod pacijenata svih uzrasta, od beba do prezbiopa.

 

 

 

42. Kongres ECLSO Nica, 2012.

42.ECLSO Nica 2012. U Nici je od 14.do 16. septembra 2012, održan 42 ECLSO kome je pristvovalo 350 oftalmologa iz celog sveta i 15 otalmologa iz Srbije, članova našeg udruženja. Eminentni predavači govorili su o Keratoconusu i mogućnostima lečenja, novim vrstama kontaktnih sočiva, lečenju prednjeg segmenta.

Takođe su održana i 4 edukativna kursa pod pokroviteljstvom EBO, (Evropski odbor za oftalmologiju), gde su predavači, lideri svojih oblasti obrađivali teme "Fitovanje mekih kontaktnih sočiva, ortokeratologiju, fitovanje kontaktnih sočiva kod beba i pacijenata sa iregularnom roznjacom".

I ove godine kao i predhodnih prim. mr. sci. dr. Valentina Dimitrijević Milovanović imala je pozivno predavanje na EBO edukacionom kursu i bila predsedavajući na prvoj sesiji kongresa zajedno sa dr Florence Malet (Francuska) i dr Bruce Koffler (USA), prim dr Ljiljana Kovač održala je predavanje o fitovanju sočiva kod beba i adolescenata.

 

 

 

41. Kongres ECLSO Istambul, Turska, 09 - 11. sept. 2011.

Od 9-11.septembra 2011. odrzan je 41. ECLSO kongres u Istambulu. U prelepom gradu na Bosforu pored izuzetnih predavanja kontaktologa iz Evrope, SAD i Brazila posebnost kongresu dali su i kursevi "Live Fitting" koji su po prvi put organizovani na ovaj način.Više od 15 članova našeg udruženja je bilo prisutno na kongresu, a prim. mr. sci. dr. Valentina Dimitrijević , bila je predsedavajući na sesiji: "Contact lens material & solution".

 

 

 

40. ECLSO Kongres, VarŠava, Poljska, septembar 2010.

U godini Šopena, na 40.ECLSO u Varšavi specijalna pažnja je bila posvećena siliconhidrogelnim sočivima i njihovoj primeni u svim starosnim grupama od dece do prezbiopa. Takođe, bilo je govora o razvoju i modifikacijama ovog materijala, kao i o novim generacijama “custom-made” kontaktnih sočiva koja optimiziraju bezbednost, komfor i kvalitet vida. Course 5- Soft contact lenses for astigmatism - Valentina DIMITRIJEVIC, Belgrade (SERBIA) - Graeme YOUNG, Farnham (UNITED KINGDOM). Course 4- Therapeutic contact lenses - Ljiljana KOVAC, Belgrade (SERBIA) - Adriana STANILA, Sibiu (ROMANIA).

 

 

 

39. ECLSO Kongres, Pariz, Francuska, maj 2009.

Ovaj Kongres je bio specifičan i po tome što je kombinovan i sa godišnjom konvencijom francuskog oftalmološkog društva (SFO) i po grandioznoj prezentaciji knjige autora Dr. Florence Malet Les lentiles de contact. Course 2- Presbyopia and contact lenses: practical approach, CL selection and fit - prim. mr. sci. dr. Valentina Dimitrijević, Belgrade (SERBIA) Simona RADU, Bucharest (ROMANIA)

 

 

 

38. ECLSO Kongres, Viljnus, Litvanija, avgust 2008

COLSS učestvuje kao punopravni član ECLSO uz učešće kontaktologa iz još 24 zemalja Course 3 - How to increase your success rate in presbyopic soft contact lens fitting - prim. mr. sci. dr. Valentina Dimitrijević, Belgrade (SERBIA) - Franck EARITH, Le Vesinet (FRANCE) Dry eye or dryness? Ljiljana KOVAC, Belgrade (SERBIA) The most common reasons for refitting soft contact lenses into RGP contact lenses - Gordana SUVAJAC, Belgrade (SERBIA))

 

 

 

37. ECLSO Kongres , Antverpen, Belgija, jun 2007. godine

Na Kongresu je promovisano bezbedno nošenje kontaktnih sočiva kod dece. Organizovan simpozijum posvećen ovoj temi na kome su aktivno učestvovale Dr. Suvajac i Dr. Milutinović usmenim predavanjem na temu: Miopija i juvenilni glaukom.

 

 

 

Prvi kogres COLSS, 2007. godine

Prvi srpski kongres COLSS sa međunarodnim učešćem

 

 

 

36. ECLSO Kongres, Dubrovnik, Hrvatska, jun 2006

Društvo kontaktologa Srbije i Crne Gore postaje punopravni član ECLSO

 

 

 

35. ECLSO Kongres, London, Engleska, jun 2005.

Društvo kontaktologa Srbije i Crne Gore učesnik kongresa ECLSO

 

 

 

OsnivaČka skupŠtina, 02.12.2004.

U Beogradu osnovano Društvo kontaktologa Srbije i Crne Gore. Predsedavajući Osnivačke skupštine bio je Prim.Dr. Sima Marjanović